Doprava zdarma pro objednávky nad 1700 Kč. Ostatní od 49 Kč!

Dávkujete správně leštidlo?

Myčka na nádobí může být pro naši domácnost skvělým pomocníkem, ale aby dosahovala optimálních výsledků, je klíčové správně používat přípravky, jako je leštidlo. Nezůstávají vám na nádobí nežádoucí stopy? Možná máte leštidla málo, nebo naopak moc.

Hlavním úkolem leštidla je zajistit lesklý a bezvadný vzhled mytého nádobí tím, že odstraňuje zbytky vodního kamene, urychluje sušení nádobí a zabraňuje tvorbě skvrn a šmouh. Problém je, pokud ho dávkujete špatně.

Modrošedý, kluzký povlak na příborech

Pokud si všimnete, že se na příborech vytvořil modrošedý, kluzký povlak, může to být známkou toho, že používáte příliš leštidla. Leštidlo totiž obsahuje látky, které mohou vytvořit povlak, pokud se přidají v nadměrném množství nebo nejsou řádně promíchány s vodou. Snižte dávku leštidla. A jestli to nepomůže, kontaktujte výrobce vaší myčky nebo servis.

Bílé skvrny od vodního kamene 

V případě, že na nádobí zůstávají malé bílé skvrny nebo mapy od vodního kamene, je čas zvýšit dávku leštidla. Vodní kámen může být někdy obtížný na odstranění, proto je důležité zajistit, aby leštidlo obsahovalo dostatečné množství aktivních látek. Zvýšení dávky leštidla může poskytnout lepší ochranu proti vodnímu kameni a zajistit bezchybnější výsledky mytí nádobí.

A proč je ekologické leštidlo lepší než leštidla obsahující chemické látky?

Šetrnost k životnímu prostředí 

Ekologická leštidla jsou obvykle vyrobená z přírodních a obnovitelných zdrojů, což snižuje negativní dopady na životní prostředí. Odpadní vody z myček obsahujících ekologická leštidla jsou často šetrnější k ekosystémům.

Bezpečnost pro zdraví

Mnoho konvenčních leštidel obsahuje chemikálie, které mohou být agresivní na kůži a dýchací cesty. Ekologická leštidla se vyrábějí s ohledem na lidské zdraví, což znamená, že jsou často hypoalergenní a méně dráždivá.

Bezpečnost potravin

Při používání ekologických leštidel se minimalizuje riziko zanechávání reziduí chemikálií na nádobí. To je zejména důležité, pokud nádobí přichází do kontaktu s potravinami nebo pokud máte malé děti, které by mohly přijít do styku s mytým nádobím.

Snížení toxické zátěže

Konvenční leštidla mohou obsahovat látky, které mají negativní dopad na vodní ekosystémy a mohou se hromadit v půdě. Ekologická leštidla jsou navržena tak, aby minimalizovala svou toxickou zátěž na životní prostředí.

Podpora udržitelnosti

Používání ekologických produktů, včetně leštidel, přispívá k podpoře udržitelnějšího způsobu života a snižuje celkový ekologický otisk.

Chcete se mrknout, jaká ekologická leštidla nabízíme?

 

1174_klar-lestidlo-do-mycky-500-ml154561_1_large709_almawin-lestic-skla-do-mycky