Doprava zdarma pro objednávky nad 1700 Kč. Ostatní od 49 Kč!

Jak použít pomerančový čistič v domácnosti?

Pomerančový čistič je přírodní a ekologická alternativa pro účinné čištění a zářivý lesk ve vašem domě. S využitím silných vlastností pomerančových olejů dokáže tento čistič účinně odstranit nečistoty a mastnotu, aniž by zatěžoval životní prostředí nebo vaše zdraví. Je šetrný k povrchům a zároveň nabízí příjemnou vůni pomerančů, která zanechává svěžest v každém prostoru. Objevte široké spektrum použití pomerančového čističe a prozkoumejte jeho schopnost zanechat prostory čisté, lesklé a příjemně vonící.

Intenzivní čištění a odmašťování

Pomerančový čistič je skvělým prostředkem pro odstraňování těžkých nečistot a mastnoty. Můžete ho použít pro čištění odsavačů par, trouby, sporáků a odmašťování kovů v dílně. Díky svým odmašťovacím vlastnostem dokáže účinně odstranit tukové usazeniny. Neředěný čistič je ideální pro silně znečištěné plochy, ale pokud je špína méně výrazná, můžete čistič zředit vodou v poměru 1:10.

Čištění podlah a oken

Pomerančový čistič je také vhodný pro čištění podlah a oken. Odměřte si 5 ml čističe na 10 litrů vody a použijte tuto směs k mytí podlah nebo oken. Díky jeho povrchové šetrnosti nedochází k poškození povrchů, a přesto poskytuje vynikající výsledky s leskem a čistotou. 

Odstraňování vodního kamene

Pokud se vám v koupelně nebo na vodovodních armaturách vytvořil vodní kámen, můžete vyzkoušet pomerančový čistič. Naneste ho na postižené místo, nechte působit a poté otřete hadříkem. Díky svým odmašťovacím vlastnostem by měl pomoci vodní kámen odstranit a zanechat povrch čistý.

Čištění koupelnových kachliček

Díky čisticím vlastnostem by měl prostředek odstranit nečistoty, zbytky mýdla a vápenné usazeniny. Naneste ho na hadřík a otřete kachle. 

Čištění koberců a textilií

Pokud máte skvrny na kobercích nebo textiliích, může pomerančový čistič pomoci. Naneste čistič přímo na skvrnu a jemně ji otřete. Poté opláchněte čistou vodou a nechte uschnout. Ujistěte se, že před použitím čističe vyzkoušíte jeho účinek na malé a neviditelné části materiálu.

Odstraňování mastnoty z nádobí

Pokud máte mastné nádobí, může pomerančový čistič pomoci odstranit mastnotu a zbytky jídla. Nalijte několik kapek čističe na houbičku nebo do dřezu s teplou vodou a omyjte nádobí jako obvykle. Pomerančový čistič bude účinně odmašťovat a zanechá nádobí čisté a lesklé.

Čištění skla a zrcadel

Pomerančový čistič je účinný při odstraňování nečistot, stopy od prstů a jiných nečistot ze skleněných povrchů. Jeho přírodní složení pomáhá rozpouštět mastnotu a zanechává povrchy čisté a lesklé. Je však nutné ho správně aplikovat. Naneste jej na hadřík nebo utěrku a skleněný povrch jemně otřete. Pokud se obáváte, že by pomerančový čistič mohl zanechat mastnotu, můžete po čištění skla otřít povrch suchým hadříkem nebo utěrkou. Tím se odstraní případné zbytky čističe a povrch bude lesklý a bez šmouh.