Doprava zdarma pro objednávky nad 1700 Kč. Ostatní od 49 Kč!

Ekologická desinfekce na ruce i na povrchy. Proč je používat?

Ekologická desinfekce je stále častější volbou lidí, kteří si chtějí udržovat domácnost čistou a zdravou, aniž by přitom škodili životnímu prostředí. Pokud se také řadíte mezi ně, můžete zvažovat používání ekologických čističů na ruce i na povrchy. Proč je používat? Hlavním důvodem je, že ekologické desinfekční prostředky jsou šetrné k životnímu prostředí a často obsahují přírodní složky, jako jsou éterické oleje a bylinné extrakty. Tyto složky mají často antiseptické účinky, takže mohou být účinnější než běžné čisticí prostředky.

Dalším důvodem je, že ekologické desinfekční prostředky jsou šetrnější k vaší kůži. Tradiční desinfekční prostředky často obsahují agresivní chemikálie, které mohou dráždit pokožku a způsobovat alergické reakce. Ekologické varianty jsou většinou jemnější a neobsahují žádné látky, které by mohly poškodit vaši pokožku.

A konečně, ekologické desinfekční prostředky často mají příjemnou vůni díky přírodním složkám, což může být pro mnoho lidí příjemnou změnou oproti chemicky zápachům běžných čisticích prostředků.

Používání ekologických desinfekčních prostředků může mít mnoho výhod. Vždy ale zkontrolujte etiketu a ujistěte se, že produkt skutečně obsahuje přírodní složky a že je bezpečný pro vaši pokožku a životní prostředí.

Desinfekce na ruce. Ano, nebo ne?

Ruce jsou hlavním zdrojem přenosu chorob, proto je důležité je pravidelně dezinfikovat, aby se minimalizovala šíření bakterií a virů. Ekologické dezinfekční gely na ruce jsou obvykle vyrobeny z přírodních složek, jako jsou éterické oleje, a jsou šetrné k pokožce. Kromě toho jsou tyto gely šetrné k životnímu prostředí, protože neobsahují škodlivé chemické látky, které mohou být škodlivé pro naše vodní zdroje.

Mezi hlavní výhody desinfekce rukou patří:

  • Eliminace nebo snížení množství patogenních mikroorganismů na rukou. To snižuje riziko infekce a šíření chorob.

  • Rychlost a jednoduchost - desinfekce rukou trvá jen několik vteřin a není potřeba používat vodu ani mýdlo.

  • Možnost použití v situacích, kdy není k dispozici voda a mýdlo - například při cestování nebo pobytu na veřejnosti.

  •  Vhodnost pro osoby s citlivou pokožkou, které mohou mít potíže s používáním mýdla a vody.

Mějte však na paměti, že příliš časté používání desinfekčních prostředků může vést k dehydrataci a vysušení pokožky a to může způsobit podráždění a další problémy. Proto je důležité dodržovat správnou dávkování a nezneužívat desinfekční prostředky jako náhradu za běžné mytí rukou mýdlem a vodou.

Víte, jak správně desinfikovat ruce?

  1. Použijte dezinfekční prostředek na bázi alkoholu s obsahem nejméně 60% alkoholu. Pokud obsahuje 70 % alkoholu, je prostředek mnohem účinnější proti bakteriím a virům. 

  2. Nalijte si dezinfekční prostředek na dlaně rukou. Množství by mělo být takové, aby pokrylo všechny plochy rukou.

  3. Počkejte, až se dezinfekční prostředek na rukou zcela vysuší. Nesušte ruce ručníkem ani jiným materiálem.

  4. Pokud máte ruce znečištěné, nejdříve si je omyjte mýdlem a teplou vodou, a poté použijte dezinfekční prostředek.

  5. Dezinfikujte ruce pravidelně, zejména po kontaktu s povrchy nebo lidmi, kteří mohou být nakaženi.

 Ekologická desinfekce na ruce Proč je používat

Proč dezinfikovat povrchy?

Když se dostaneme k dezinfekci povrchů, většina tradičních čistících prostředků obsahuje agresivní chemické látky, které mohou být škodlivé pro naše zdraví i pro životní prostředí. Naštěstí existuje mnoho ekologických dezinfekčních prostředků, které jsou účinné a šetrné k životnímu prostředí. Tyto prostředky jsou obvykle vyrobeny z přírodních složek, jako jsou ocet, citronová šťáva nebo éterické oleje. Tyto látky mají dezinfekční vlastnosti a jsou účinné proti běžným mikroorganismům.

Dezinfikování povrchů je důležité pro odstranění bakterií, virů a jiných mikrobů, které mohou být přítomny na různých površích v domácnosti, kanceláři nebo jiných veřejných prostorech. Tyto mikroby mohou být přenášeny prostřednictvím dotyku, kašle, kýchání a dalších způsobů, což může vést k šíření různých infekčních onemocnění. Dezinfikování povrchů pomáhá snižovat riziko infekce a výrazně přispívá k udržení hygieny a čistoty prostředí, ve kterém se pohybujeme.

Pro použití ekologických dezinfekčních prostředků na povrchy, je důležité je správně používat. Povrchy by měly být nejprve očištěny zbytky jídla a nečistot a poté by měly být pokryty dezinfekčním prostředkem. Je důležité nechat prostředek působit po dobu, kterou doporučuje výrobce, než povrch otřete suchým hadříkem. Kromě toho je důležité přečíst si návod k použití, abyste byli jisti, že používáte vhodný prostředek na váš povrch.

Chcete si vybrat ekologickou dezinfekci s perfektní účinností?

Ekologická desinfekce na ruce i na povrchy. Proč je používat 780 × 409 px)