Doprava zdarma pro objednávky nad 1700 Kč. Ostatní od 49 Kč!

Může být mytí nádobí v ruce ekologické?

Ekologické mytí nádobí v ruce je nejen šetrné k životnímu prostředí, ale také šetří vaši peněženku. Pokud se rozhodnete používat ekologické prostředky, můžete snížit množství chemikálií, které putují do odpadu, a také snížit svou ekologickou stopu. Následující tipy vám pomohou udržet vaše nádobí čisté a zároveň chránit životní prostředí.

  1. Volba správného prostředku - Vyberte si prostředek, který je šetrný k životnímu prostředí a který neobsahuje silné chemikálie. Mnoho ekologických mycích prostředků vám umožní čistit nádobí účinně a zároveň chránit životní prostředí. Pokud chcete používat přírodní prostředky, můžete použít ocet, citronovou šťávu nebo sodu bikarbonu. A nebo některý ověřený.

  2. Správné použití - Pokud používáte ekologický prostředek, musíte ho používat správně. Nalijte malé množství prostředku na houbu nebo do misky s vodou a poté nádobí omyjte. Pokud máte znečištěné nádobí, nechte ho nejprve namočit a poté ho omyjte. Poté důkladně opláchněte, aby se nezůstaly žádné zbytky.

  3. Úspora vody - Ekologické mytí nádobí v ruce neznamená pouze používat šetrné prostředky, ale také šetřit vodu. Nenechte vodu volně téct, ale používejte ji pouze tehdy, když je potřeba. Pokud myjete nádobí v dřezu, můžete ho naplnit vodou a namočit nádobí v něm, než ho omyjete. Pokud máte tu možnost, použijte recyklovanou vodu. Pokud mytí nádobí provádíte v kuchyni, můžete využít vodu z vaření brambor nebo těstovin. Tuto vodu nechte vychladnout a použijte ji na mytí nádobí. Tímto způsobem ušetříte vodu a energii, protože nebudete muset vodu ohřívat.

  4. Teplota vody - Dalším důležitým faktorem je používání horké vody. Horká voda pomáhá odstranit mastnotu a zbytky jídla z nádobí a zároveň zabíjí bakterie. Mějte však na paměti, že používání příliš horké vody může být nebezpečné pro vaše ruce, proto vždy používejte teplou vodu a chráňte si ruce rukavicemi, pokud to potřebujete.

  5. Výběr houby - Zvolte si správnou houbu, která je šetrná k životnímu prostředí. Klasické houby často obsahují syntetické materiály a jsou nezbytné k pravidelné výměně. Použití bavlněné utěrky nebo přírodní houby, jako jsou houby z bambusu nebo konopí, je šetrnější k životnímu prostředí.

  6. Udržujte houbu v čistotě. Houbu na nádobí je třeba pravidelně čistit a měnit, aby byla účinná a hygienická. Pokud používáte houbu často, doporučuje se ji vyměnit každé 2-3 týdny. Při čištění houby použijte horkou vodu a mýdlo a pečlivě ji vymačkejte. Pokud je houba silně znečištěná, můžete ji namočit v roztoku octa a vody nebo použít speciální čisticí prostředek pro houby.

  7. Po mytí nádobí je třeba je dobře usušit, aby se snížilo riziko šíření bakterií. Dávejte pozor na to, jak nádobí sušíte. Pokud máte k dispozici sušičku nádobí, je to skvělá volba, protože šetří čas i energii. Pokud nádobí sušíte ručně, mějte na paměti, že nejlepší je nechat nádobí vyschnout na vzduchu. Použít můžete také utěrky z mikrovlákna, které velmi dobře absorbují a rychle vysychají.

S přihlédnutím k těmto tipům na šetrné a ekologické mytí nádobí v ruce můžete přispět ke snížení negativního vlivu na životní prostředí a ušetřit také své peníze na vodě a energii.

Může být mytí nádobí v ruce ekologické_