Doprava zdarma pro objednávky nad 1700 Kč. Ostatní od 49 Kč!

Proč používat ekologické tablety do myčky

Používání myčky na nádobí je pro mnoho lidí nezbytností, ale mnoho z nás si neuvědomuje, jaké množství chemikálií se uvolňuje do našeho domácího prostředí a do odpadních vod používáním klasických mycích prostředků do myčky na nádobí. Proto se stále více lidí přiklání k používání ekologických prostředků do myčky na nádobí.

Tablety do myčky bez chemie

Ekologické tablety do myčky nádobí se stávají stále populárnější volbou pro mnoho domácností. Tyto tablety jsou vyráběny z přírodních složek, které jsou šetrné k životnímu prostředí a zároveň jsou účinné při mytí nádobí. Navíc představují menší riziko pro naše zdraví. 

  1. Bez škodlivých chemikálií

Klasické tablety do myčky obsahují silné chemikálie, jako jsou fosfáty a chlór. Tyto látky mohou být škodlivé pro životní prostředí a mohou způsobovat alergické reakce a podráždění pokožky. Na druhé straně ekologické tablety jsou vyrobeny z přírodních složek a jsou bez těchto škodlivých látek.

  1. Šetrné k životnímu prostředí

Ekologické tablety do myčky jsou vyráběny z přírodních a biologicky odbouratelných složek, které jsou šetrné k životnímu prostředí. To znamená, že po použití nezanechávají žádné nebezpečné chemikálie v odpadní vodě a neohrožují životní prostředí.

  1. Efektivní mytí

I přesto, že jsou ekologické tablety šetrné k životnímu prostředí, jsou stále velmi účinné při mytí nádobí. Obsahují enzymy, které dokáží rozložit tuky a zbytky potravin na nádobí, čímž zajišťují dokonalé mytí.

  1. Snadná a pohodlná použití

Ekologické tablety do myčky jsou velmi snadné a pohodlné na použití. Stačí pouze vložit tabletu do přístroje a spustit mycí program. Nemusíte měřit a odměřovat prášek nebo tekutinu, což usnadňuje používání a zároveň šetří čas.

       5. Ekologický obal

Využívají totiž méně obalového materiálu než klasické tablety do myčky, což přispívá k snižování odpadu a šetří přírodu. Navíc některé tablety již obsahují i ekologickou sůl a leštidlo do myčky, takže dále minimalizují negativní dopad na životní prostředí.

Proč používat ekologické tablety do myčky_

Ekologická sůl do myčky a leštidlo

Ale ekologické tablety nejsou jediným ekologickým řešením pro myčku na nádobí. Dalšími přírodními alternativami jsou například ekologická sůl do myčky a ekologické leštidlo do myčky.

Ekologická sůl do myčky je speciálně navržena pro použití v myčkách nádobí a slouží k regulaci tvrdosti vody. Pomáhá chránit myčku před tvorbou vodního kamene a zlepšuje účinnost mycího prostředku. Protože zabraňuje usazeninám vápníku a dalších minerálů na nádobí a myčce, prodlužuje také životnost myčky a zároveň snižuje spotřebu energie. Oproti tomu klasická sůl do myčky může obsahovat různé chemické látky, jako je chlor, který může být škodlivý pro zdraví lidí i pro životní prostředí, nebo různé nežádoucí chemické látky, jako například oxidy kovů, látky zabraňující slepení soli, ale také různé přísady pro zlepšení tekutosti. Tyto látky se mohou uvolňovat během mytí a následně se dostávat do odpadních vod. Ekologická sůl je vyrobena z přírodních biologicky odbouratelných surovin a neobsahuje žádné syntetické látky.

Ekologické leštidlo do myčky slouží k dokonalému vysušení a lesku nádobí. Obsahuje méně chemikálií než klasická leštidla a je šetrné k životnímu prostředí. Mnoho ekologických leštidel do myčky také obsahuje přírodní složky, které zajišťují dokonalou úpravu nádobí bez použití agresivních chemikálií. Klasické leštidlo obsahuje mnoho syntetických chemikálií. Například to jsou fosfáty, EDTA, syntetické polymery a silikony, které mohou být škodlivé pro životní prostředí. Tyto látky mohou způsobit znečištění vod a ohrozit životní prostředí. Kromě toho, některé z těchto látek mohou být dráždivé a alergické pro kůži, zvláště pro citlivou pokožku. Je vyrobeno z přírodních surovin a je biologicky odbouratelné, což znamená, že nezanechává zbytky chemikálií v našem domácím prostředí. Ekologické leštidlo do myčky nádobí tyto látky neobsahuje. I přesto však zajistí, že je nádobí během mytí důkladně vysušeno a zároveň je šetrné k povrchu nádobí.

Vzhledem k tomu, že ekologické tablety do myčky na nádobí, ekologická sůl do myčky a ekologické leštidlo do myčky jsou šetrné k životnímu prostředí a zdraví, může být používání těchto produktů velmi výhodné. Navíc jsou často dostupné už i v běžných obchodech.