Doprava zdarma pro objednávky nad 1700 Kč. Ostatní od 49 Kč!

Jakou houbu na nádobí zvolit, aby byla šetrná k životnímu prostředí?

Při mytí nádobí mnoho lidí používá klasické houby, které obsahují mikroplasty a chemické látky. Ty se uvolňují do vody a škodí životnímu prostředí. Jednou z nejvíce diskutovaných látek je formaldehyd, který se často používá jako konzervační prostředek v různých výrobcích, a to dokonce i v houbičkách na nádobí. Formaldehyd je karcinogenní a může způsobovat řadu zdravotních problémů, včetně podráždění kůže, očí a dýchacích cest.

Další škodlivou látkou, která se uvolňuje při použití klasických houbiček na nádobí, je triclosan. Tato látka se často nachází v antibakteriálních produktech a může mít negativní dopad na životní prostředí. Triclosan může také narušovat hormonální systém a mít negativní vliv na vývoj plodu.

Kromě toho se při použití klasických houbiček na nádobí uvolňují také mikroplasty. Tyto mikroskopické částice plastů mohou mít negativní dopad na životní prostředí a zdraví, protože se mohou hromadit v řece a moři a být potravou pro různé mořské organismy. Pokud vám záleží na životním prostředí, můžete zvolit šetrnější alternativu - ekologickou houbu na nádobí. 

Jakou houbu na nádobí zvolit?

  1. Houbu z přírodních materiálů. Doporučujeme zvolit houbu vyrobenou z přírodních materiálů, jako je například bavlna, kukuřičný škrob, sisalové vlákno nebo bambusová vlákna. Tyto materiály jsou biologicky odbouratelné a nezanechávají žádné mikroplasty v životním prostředí.

  2. Kompostovatelnou houbu. Houbu na nádobí lze také získat v podobě kompostovatelné houby. Tyto houby jsou vyrobeny z materiálů, které lze kompostovat a které se rozloží v přírodě bez jakýchkoliv zbytků. Tento druh houby je tedy velmi šetrný k životnímu prostředí.

Jak správně používat ekologickou houbu na nádobí?

  • Před prvním použitím houbu namočte do vody a několikrát důkladně propláchněte.

  • Používejte houbu spolu s ekologickým čisticím prostředkem na nádobí, neboť jsou šetrné k životnímu prostředí.

  • Po použití houbu vždy důkladně opláchněte a nechte oschnout na suchém místě.

  • Houbu pravidelně vyměňujte, aby nedocházelo k hromadění nečistot a bakterií.

 

Tyto houby neobsahují škodlivé látky a jsou šetrné k životnímu prostředí, což z nich dělá skvělou volbu pro každodenní použití:

Eko mycí houbička Sonett 

Sonett Eko mycí houbičky 2ks  Je vyrobená z celulózy, sisalových vláken a recyklovaných PET lahví.

 

Eko mycí houbička Memo

Memo houbička na nádobí 2 ks Je vyrobená z celulózy, sisalových vláken a recyklovaných PET lahví. 

 

Houba If you careSkládá se ze 100% celulózy bez použití lepidel a syntetických materiálů, je biologicky odbouratelná a lze ji vyhodit do kompostu. 

 

Eko houba na nádobí Almawin

almawin houba na nádobíOcelová vlna napuštěná mýdlem z bio mýdlových ořechů, střed houbičky je ze 70 % ze slunečnicového oleje a měkký flís z bavlny. 

 

If you care houbový hadřík

If you care houba na nádobí Vyrobený ze 100% obnovitelných surovin nahradí až 15 rolí kuchyňské role. 

 

Memo houbové utěrky

VýstřižekSkládají se z přírodních surovin celulózy, bavlněných vláken a Glauberovy soli, a proto se mohou po použití zcela rozložit.

 

Mrkněte i na další tipy na další ekologické pomocníky při mytí nádobí.