Vivani
![]() |
Dobrá čokoláda je mnohem víc než jen cukrovinka. Je to cenné umělecké dílo. Není to jen výroba, ale láskyplné vytváření – díky inspiraci a vášni. Stejně jako malíř pečlivě vybírá štětce, barvy a plátno, tak je tomu i s uměním čokolády. Každá jednotlivá ingredience jako barevný nádech, osobitý podpis tvůrce, dokonalá inscenace objektu – to vše je rozhodující pro vytvoření uměleckého díla s trvalým a krásným efektem. Umění, které lidi spojuje a dělá je šťastnými. |
Od roku 2000 žijí vášní pro dobrou čokoládu. To, co začalo v malém, se nyní rozrostlo v celosvětově populární značku čokolády, která je symbolem udržitelnosti a uměleckého požitku ve více než 50 zemích po celém světě. Jakkoli se mohou kultury, jazyky a preference lišit, touha po čokoládě je vždy společným jmenovatelem, který spojuje fajnšmekry z nejrůznějších koutů světa.
Pro balení čokoládových tyčinek, tyčinek a polev jsou používány ekologicky šetrné obalové materiály. Může se to zdát překvapivé, ale fólie, ve které jsou čokolády baleny, nejsou ve skutečnosti plastové – i když tak vypadají. Jedná se o přírodní fólii NatureFlex™ vyrobenou z obnovitelných surovin (certifikováno podle registrace DIN CERTCO č. 7H0037 // TÜV Austria TA8021601615). Skutečná inovace obalu nabízí stejnou úroveň ochrany produktu jako PE fólie nebo cínová fólie. Vzhledem k tomu, že je vyroben na bázi dřevitých vláken z udržitelných zdrojů, lze ho snadno vyhodit do zahradního kompostu doma – nebo do zbytkového odpadu, kde jej lze tepelně recyklovat. Papírové obaly a kartonové krabice čokoládových tyčinek jsou také certifikovány® FSC-MIX a potištěny tiskařskými barvami bez minerálních olejů. |
![]() |
Jak to vzniklo?
Byl to Andreas Meyer, vyučený pekařský učeň a kvalifikovaný odborník na výživu z vestfálského Sauerlandu, kdo přišel s nápadem vytvořit bio čokoládu nejvyšší kvality. Předtím již pracoval pro různé renomované ekologické a fair trade společnosti a odvážil se udělat krok k samostatné výdělečné činnosti založením společnosti EcoFinia GmbH.
V roce 1999, kdy svět filozofoval o hrozících počítačových kraších, pracoval Andreas Meyer na čokoládové lince, která by v novém tisíciletí nastavila udržitelné kulinářské akcenty. V tradiční herfordské firmě Weinrich – rodinné továrně na čokoládu s dlouholetou tradicí – našel perfektní výrobní zařízení. A v Cordu Budde jr., generálním řediteli závodu, pokrokově smýšlejícím partnerovi, který se již v rané fázi inspiroval smyslem pro ekologickou výrobu.
Teprve v průběhu následujících let se rozvinula aspirace na umělecký design – nejprve v podobě minisérie VIVANI "Edizione d'Arte", ve které umělkyně Annette Wessel poprvé přenesla své výrazné obrazy na obal. Díky popularitě této řady zdobily Wesselovy vkusné prezentace různých druhů VIVANI od roku 2009 všechny čokoládové tyčinky. Stylistický prostředek, který se vyplatil. VIVANI vzkvétala a stala se jednou z nejoblíbenějších čokolád na německých bio trzích – a globálním exportním hitem, díky kterému čokoládová srdíčka bijí rychleji od Nového Zélandu po Kanadu, od Finska po Jižní Afriku a od Singapuru po Japonsko.

Bílá čokoláda, krémová a sladká se vzdušnou, křupavou křupavou rýží.

Mléčná čokoláda s vynikajícím kakaovým tónem. Jemná krémová a rozplývající se v ústech, svůdně dobrá.

Čokoláda rozplývající se v ústech ve dvouvrstvé kompozici: krémová bílá čokoláda a mléčná čokoláda, zjemněná tím nejlepším espressem.

Pro všechny gurmány a milovníky jemné hořké čokolády je Fine Bitter 71% Kakao darem z nebes. Vegan.

Jemná hořká čokoláda té nejvyšší kvality, zušlechtěná jemným pomerančovým olejem. Jedinečná ve svém požitku. Vegan.

Nejjemnější mléčná čokoláda s krémovou náplní z lískooříškového nugátu se rozplývá na jazyku.

Nabízí maximální požitek z kakaa, více kakaa už nemůžete! Aromatická chuť jemné chuti Santo Dominga je podpořena křupavými kakaovými lupínky. Zcela bez lecitinu.
Stránka 1 z 1 - 12 položek celkem