Vivani BIO čokoláda Cappuccino100 g
Související produkty
Detailní popis produktu
BIO kapučínová čokoláda |
Mléčná čokoláda rozplývající se v ústech zjemněná tím nejlepším espressem se setkává se smetanově bílou čokoládou – klasickou dvouvrstvou kompozicí pro všechny přátele italského Dolce Vita.
Velmi důležitý je původ a kvalita kakaa. Pěstuje se výhradně v udržitelně obhospodařovaných kakaových zahradách. Odrůda použitého kakaa je dvakrát certifikována a splňuje jak ekologické, tak vysoké standardy Demeter.
Vysoce kvalitní kakao
Použité je pouze vysoce kvalitní bio Trinitario z Dominikánské republiky a Panamy, případně jemná odrůda kakaa Criollo.
Pravá bourbonská vanilka
Také velmi drahý na nákup, ale o to lepší v chuti.
Vzácné kakaové máslo
Velmi drahá surovina, která by měla tvořit významnou část receptury, zejména v případě bílých čokolád. Většina výrobců levných čokolád kompenzuje části kakaového másla levnějšími surovinami, jako je sušené mléko a cukr, což v konečném důsledku vede ke ztrátě chuti. Čokoláda chutná sladčeji a rozpouštění – charakteristický znak vysoce kvalitní čokolády – je méně jemné. Takový přístup zde nepřichází v úvahu. Proto v čokoládách VIVANI vždy najdete vysoké procento toho nejjemnějšího kakaového másla.
Všechny produkty VIVANI certifikovány jako ekologické. Vybrané suroviny také splňují normy Demeter, Fairtrade a další normy v souladu s BSCI.
- Certifikát Demeter je považován za nejvyšší známku kvality a označuje produkty, které byly vyrobeny podle nejpřísnějších pravidel. To platí i pro suroviny. Demeter jde ještě o krok dál než bio, a proto je považován za nejvyšší stupeň certifikace pro potraviny a přírodní kosmetiku.
- Fairtrade znamená spravedlivější obchodní podmínky, dodržování lidských a pracovních práv a šetrnost k životnímu prostředí.
- BSCI umožňuje sledovat, zda dodavatelské organizace dodržují pravidla společenské odpovědnosti.
Obaly
Pro balení Vivani produktů jsou použity pouze ekologicky šetrné obalové materiály.
Může se to zdát překvapivé, ale fólie, ve které je čokoláda balena, není ve skutečnosti plastová. I když tak vypadá. Jedná se o přírodní fólii NatureFlex™, která je vyrobena z obnovitelných surovin (certifikována podle registrace DIN CERTCO č. 7H0037 // TÜV Austria TA8021601615).
Skutečná inovace obalu nabízí stejnou úroveň ochrany produktu jako PE fólie nebo cínová fólie. Vzhledem k tomu, že je vyroben na bázi dřevitých vláken z udržitelných zdrojů, jej jednoduše lze vyhodit do zahradního kompostu doma nebo do zbytkového odpadu, kde jej lze tepelně recyklovat.
Papírové obaly a kartonové krabice čokoládových tyčinek jsou také certifikovány® FSC-MIX a potištěny tiskařskými barvami bez minerálních olejů.
Složení:
Surový třtinový cukr*, kakaové máslo*, sušené plnotučné mléko*, kakaová hmota*, sušená smetana*, káva* 2,4 %, sušené odstředěné mléko, sušená sladká syrovátka*, extrakt z bourbonské vanilky*
*z ekologického zemědělství
Kakao: minimálně 40 %, obsah mléka: 15 %
Může obsahovat složky ořechů a lepku.
Alergeny:
Laktóza
Pokyny k likvidaci
Fólie vaší čokolády VIVANI je kompostovatelná a za dobrých podmínek kompostování se zcela rozloží do 50 dnů. Před kompostováním doporučujeme fólii rozdrtit, stejně jako byste to měli obecně udělat se zbytkem kompostu. To podporuje proces rozkladu a dosahuje optimálních výsledků. Červená natrhávací nit, která se používá v některých produktech VIVANI, je vhodná i pro kompostování.
Pokud není k dispozici domácí kompost, patří fólie do zbytkového odpadu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Dobrá čokoláda je mnohem víc než jen cukrovinka. Je to cenné umělecké dílo. Není to jen výroba, ale láskyplné vytváření – díky inspiraci a vášni. Stejně jako malíř pečlivě vybírá štětce, barvy a plátno, tak je tomu i s uměním čokolády. Každá jednotlivá ingredience jako barevný nádech, osobitý podpis tvůrce, dokonalá inscenace objektu – to vše je rozhodující pro vytvoření uměleckého díla s trvalým a krásným efektem. Umění, které lidi spojuje a dělá je šťastnými. |
Od roku 2000 žijí vášní pro dobrou čokoládu. To, co začalo v malém, se nyní rozrostlo v celosvětově populární značku čokolády, která je symbolem udržitelnosti a uměleckého požitku ve více než 50 zemích po celém světě. Jakkoli se mohou kultury, jazyky a preference lišit, touha po čokoládě je vždy společným jmenovatelem, který spojuje fajnšmekry z nejrůznějších koutů světa.
Pro balení čokoládových tyčinek, tyčinek a polev jsou používány ekologicky šetrné obalové materiály. Může se to zdát překvapivé, ale fólie, ve které jsou čokolády baleny, nejsou ve skutečnosti plastové – i když tak vypadají. Jedná se o přírodní fólii NatureFlex™ vyrobenou z obnovitelných surovin (certifikováno podle registrace DIN CERTCO č. 7H0037 // TÜV Austria TA8021601615). Skutečná inovace obalu nabízí stejnou úroveň ochrany produktu jako PE fólie nebo cínová fólie. Vzhledem k tomu, že je vyroben na bázi dřevitých vláken z udržitelných zdrojů, lze ho snadno vyhodit do zahradního kompostu doma – nebo do zbytkového odpadu, kde jej lze tepelně recyklovat. Papírové obaly a kartonové krabice čokoládových tyčinek jsou také certifikovány® FSC-MIX a potištěny tiskařskými barvami bez minerálních olejů. |
Jak to vzniklo?
Byl to Andreas Meyer, vyučený pekařský učeň a kvalifikovaný odborník na výživu z vestfálského Sauerlandu, kdo přišel s nápadem vytvořit bio čokoládu nejvyšší kvality. Předtím již pracoval pro různé renomované ekologické a fair trade společnosti a odvážil se udělat krok k samostatné výdělečné činnosti založením společnosti EcoFinia GmbH.
V roce 1999, kdy svět filozofoval o hrozících počítačových kraších, pracoval Andreas Meyer na čokoládové lince, která by v novém tisíciletí nastavila udržitelné kulinářské akcenty. V tradiční herfordské firmě Weinrich – rodinné továrně na čokoládu s dlouholetou tradicí – našel perfektní výrobní zařízení. A v Cordu Budde jr., generálním řediteli závodu, pokrokově smýšlejícím partnerovi, který se již v rané fázi inspiroval smyslem pro ekologickou výrobu.
Teprve v průběhu následujících let se rozvinula aspirace na umělecký design – nejprve v podobě minisérie VIVANI "Edizione d'Arte", ve které umělkyně Annette Wessel poprvé přenesla své výrazné obrazy na obal. Díky popularitě této řady zdobily Wesselovy vkusné prezentace různých druhů VIVANI od roku 2009 všechny čokoládové tyčinky. Stylistický prostředek, který se vyplatil. VIVANI vzkvétala a stala se jednou z nejoblíbenějších čokolád na německých bio trzích – a globálním exportním hitem, díky kterému čokoládová srdíčka bijí rychleji od Nového Zélandu po Kanadu, od Finska po Jižní Afriku a od Singapuru po Japonsko.